Könyvespolc - Parádi Orsolya: Pandala-szigetek

Unknown | 10/16/2015


Bevallom enyhe függőség alakult ki nálam a "felnőtt" színezőkkel kapcsolatban. A legújabb szerzeményem e témában, ami egyébként az egyetlen Glamour napi zsákmányom is egyben, egy igazi kis gyöngyszem. Ennek a kis unikumnak a megálmodója és illusztrátora egy magyar hölgy Parádi Orsolya.
Kiadó: Kolibri kiadó
Ára: 1490.-

Már korábban is tudtam a könyvről, de mivel itthon még van pár darab, ami színezésre vár, ezért nem terveztem, hogy megveszem. Viszont, amikor a Tescoban megláttam és ráadásul 30%-al olcsóbban meg is lehetet szerezni, nem bírtam ellenállni szirén énekének és hazajött velem. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy már régóta szerettem volna kiszínezni egy Parádi féle baglyot. :)
Már a címén megakadt a szemem, mi az a Pandala? A könyv végén meg is találtam rá a választ. A pandala a görög pan (Pangea, Panthalassza) és a szanszkrit mandala szavak összevonásával jött létre és egy olyan ősi helyet, állapotot jelöl, ahol zavartalanul élnek együtt az élőlények. Ennek megfelelően a könyv telis tele van állatokkal (baglyok, pillangók, halak stb.) és növényekkel.

Az alábbi videóban Parádi Orsolya mesél a színezőkönyv létrejöttéről és a színezésről.



Az elmúlt néhány hónapban elég sok színező megfordult a kezeim között, több bejegyzést is írtam róluk (a végére majd belinkelem őket), de mind közül ez a kedvencem!
Hogy miért? Mert itt tudom a leginkább kiélni/fejleszteni a kreativitásomat. Orsi figurái csak körvonalaiban hasonlítanak az eredetiekhez. Ha akarnám se tudnám olyanra színezni őket, hogy élethűek legyenek, így inkább szabadjára engedem a fantáziámat és jöhetnek a színek! :)
A legtöbb színező gyönyörűen rajzolt, valósághű alakokkal van benépesítve. Amikor meglátom őket nem igazán tudok elvonatkoztatni az eredeti állat kinézetétől. Például egy hattyút fehéren hagyok, csak a csőrénél színezek, esetleg még szóba jöhet a fekete szín is de eszembe sem jut mondjuk hupililára festeni.


felnőtt színező
Az első baglyom :)

Szeretem, hogy minden figura kézzel rajzolt és nem lett utólag számítógéppel kiigazítva. Egy-egy vonal néha túlcsúszik, néha görbe de evvel a kis tökéletlenségükkel válnak igazán tökéletessé. Ezek a lények olyanok, mint mi magunk: Nem kell hibátlannak lenni ahhoz, hogy gyönyörűek legyünk!





Végül Dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner szavait szeretném megosztani, amit a borító hátulján olvashatunk:
"Színezni annyi, mint új világot teremteni. Hiszek abban, hogy ha időt szentelsz arra, hogy lüktető színekkel töltsd be ezeket a lapokat, észrevétlenül az életedet is átfested általa. Próbáld ki!"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...