Tegyünk a Földünkért!

Unknown | 10/10/2015
Felelősek vagyunk a Földünkért! És bár egy ember kevés egy világméretű változás előidézéséhez, ha összefogunk, akkor már erősebben szól a hangunk. 
Biztosan sokan hallottátok már a médiából, hogy Áder János köztársasági elnök csatlakozott az amerikai alelnök Al Gore kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy 1 milliárd aláírást összegyűjtsenek a 2015. decemberében megrendezésre kerülő párizsi klímacsúcs előtt, így próbálva nyomást gyakorolni a résztvevőkre, hogy létrejöjjön végre a  nemzetközi összefogás az ügyben.

A Perito Moreno gleccser tengeri végpontja az argentínai Patagóniában, 2002-ben. A gleccserek évente kb. 50 m-t húzódnak vissza, és a korábban tömör jégtömeg is repedezik, szétesőben van.
A magyar oldal, ahol te is jelezheted a támogatásodat az ügyben http://www.elobolygonk.hu/. Itt a nevedet, email címedet és az irányítószámodat kell megadnod. De ezeket az adatokat nem adják ki az amerikai fél részére csak a regisztrálók számát!

Olyan híres magyar emberek is csatlakoztak a kampányhoz, mint Ákos, Mocsai Lajos, Cseh László, Polgár Judit, Mező Misi, Trokán Nóra, Novák Péter, Reviczky Gábor és még sokan mások.

Erdőtűz Dél-Ausztráliában (Victoria Állam) 2009-ben. A tartósan 40 °C körüli hőmérséklet és a gyér éves csapadék egyre gyakrabban vezet kezelhetetlen méretű pusztuláshoz.
A honlapon olvasható Áder János köztársasági elnök üzenete valamint megtekinthető több magyar közéleti személyiség videóüzenete. Ha kedvünk van kitölthetünk egy klímakvízt is, ahol olyan érdekes kérdésekre kaphatunk választ mint hogy melyik az az 5 vállalat, amelyik a legtöbb üvegházhatású gázt bocsájtotta ki vagy hogy melyik halfajt veszélyezteti leginkább a globális felmelegedés.

Zárszóként annyit, hogy most itt az alkalom tehetünk valamit. És a klímaváltozás már nem csak a gyermekeink és a következő generáció problémája lesz hanem hatását már mi is tapasztaljuk.
Én már feliratkoztam. És Te?

A fényképek az elobolygonk.hu oldalról származnak.
Ha kíváncsiak vagytok az eredeti amerikai honlapra akkor azt itt tudjátok megnézni: http://liveearth.org/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...