Ombia Q10 Retinol éjszakai krém

Unknown | 2/11/2016
Már egy jó ideje szerettem volna kipróbálni valamilyen retinolos terméket. A végső kiszemeltem a Paula's Choice RESIST Barrier Repair Moistrizer with Retinol. (LINK)
Ugyanakkor úgy voltam vele, hogy mielőtt kifizetek érte 12.000 forint + pstkg-et szeretném kipróbálni, hogy egyáltalán bírja-e ezt a hatóanyagot a bőröm.  Így került képbe az Ombia Age Control Q10 Retinol-Komplex.A krémről először a Krémmánián olvastam, hol máshol :), ahol az egyik véleményező megemlítette, hogy Németországban egy teszt során 5-ből 5 pontot kapott a résztvevőktől, így olyan márkákat utasított maga mögé, mint a Helena Rubinstein. Hasonló eredményt ért el Angliában is ahol az illat, állag, hidratálás alapján a véleményező nők ugyanolyan jónak, hatásosnak értékelték, mint a Lancome éjszakai krémjét, ami kb. 27x annyiba kerül. LINK

Az Ombia az Aldi saját márkája, így egy vásárlás során egy kecses kézmozdulattal beletettem a kosaramba és már este kenhettem is magamra.
1000!!! forintba kerül (ki lehet fogni néha akcióban akkor olyan 600 forint körül juthatunk hozzá).

A csomagolásra sem lehet panasz: fehér-lila doboz stilizált rózsával. A színek és a minta is visszaköszönöm az üveg tégelyen. Ilyen árnál nem igazán szokták a krémeket üvegbe tenni. A lila szín egyébként utal az alkalmazás idejére, hiszen ez egy éjszakai krém.
Ha bele kellene kötnöm valamibe akkor a tégelyes kiszerelést választanám. Egy pumpás vagy tubusos verzió sokkal higiénikusabb lett volna és a hatóanyagok is tovább stabilak maradnak ha nem érintkeznek annyit a levegővel. De annyi huszonezer forint feletti krémet tudnék mondani, ami ehhez hasonlóan tégelyes Chanel, Dior, Shiseido etc.

A harmincas évek elejétől egészen az ötvene évek elejéig ajánlják. Szerintem ez nem korfüggő.

Ahogy a nevéből is kiderül tartalmaz Q10-et, B5 vitamint, E vitamint, A vitamint (retinol), C-vitamint, vörösmoszat kivonatot, sodium hyaluronate-ot (hialuronsav só formában). Tehát valóban tele van a bőrnek nagyon hasznos vitaminokkal, antioxidánsokkal. Ugyanakkor sajnos telenyomták illatanyaggal is. Már egy ideje illatmentes termékeket használok és kifejezetten zavart az erős illata. Emiatt nem is használtam/használom rendszeresen.
Azt nem tudom, hogy milyen mennyiségű retinol van benne de az biztos, hogy 2-3 használat után a bőröm jelezte, hogy vegyek vissza a tempóból, mert sok neki. Azokban a termékekben, ahol magasabb a retinol aránya szokták is javasolni, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá a bőrt.

Az INCI

Maga a termék fehér színű, közepesen testes, viszonylag jól felszívódik. Az biztos, hogy akárhányszor használtam másnap reggelre mindig meglátszott az eredménye, sokkal simább, üdébb, egyenletesebb lett tőle az arcom.

És, hogy miért is akartam beilleszteni a retinolt az arcápolásomba? Mert az A-vitamin csodákra képes. Kutatás igazolják, hogy segít kisimítani a ráncokat, halványítani a foltokat és a bőr rugalmasságának visszaállításában rövid idő alatt.

Összességében mindenképpen megérte kipróbálnom, hiszen nem költöttem el vagyonokat és most már tudom, hogy határozottan jó hatással van a bőrömre. Lehet, hogy még újra fogom venni de csak testápolónak, a túl erős illat zavart.

Figyelem, terhesek számára nem ajánlott a használata! A retinol rendszeres használata mellett mindig használjatok nappalra fényvédőt! (Ha nem használtok retinolt akkor is, mivel a napsugárzás felelős leginkább a bőr öregedéséért.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...