Ciracle Anti-Wrinkle Drama Essence

Unknown | 11/10/2015
Hogy miért jó a Ciracle Anti-Wrinkle széruma? Mert tele van peptidekkel.

Már többször terveztem, hogy írok erről a kis esszenciáról de valamiért mindig elmaradt. Az újabb apropót az szolgáltatta, hogy a napokban olvastam a Krémmánián egy bejegyzést a peptidekről. Rögtön eszembe jutott ez a szérum, hiszen pont azért landolt anno a kosaramban, mert tele van peptidekkel. Ráadásul már igencsak illet róla írnom, mivel eléggé az üveg vége felé járok.



De mik is azok a peptidek és mire jók?

Azoknak, akik egy kicsit részletesebben bele szeretnének mélyülni, ajánlom Tindigo bejegyzsését, amiben a Beauty Brains  peptidekkel foglalkozó cikkét fordította le nekünk. Itt olvashatjátok.
Azért nagy vonalakban én is felvázolnám, hogy mire jók.
A peptidek kevés (50-nél kevesebb) aminosavból álló un. rövid polimerek. Amikor a bőrünkben lévő kollagén lebomlik peptidek jönnek létre. Ezeknek a peptideknek a keletkezését bizonyos sejtjeink érzékelnek és újabb adag kollagén gyártásába kezdenek. Ezért mondjuk, hogy sejt-kommunikatív anyagok. Sajnos ahogy öregszünk egyre inkább zörög és akadozik ez az utánpótló gépezet. Így sokat profitálhatunk abból, ha egy kis plusz peptidet juttatunk a bőrünkbe.
Ha a peptidhez rezet csatolunk akkor copper-peptid jön létre, ami antioxidáns hatású, segít a sebgyógyulásban és serkenti a kollagéntermelést. (Ilyen copper-peptid is található a szérumban.) 

A szérumról:

Csomagolás: a 30 ml-es kiszerelés sötétbarna pipettás üvegben érkezik. Olyan tipikus gyógyszertári dizájn.
Állag: folyékony, színtelen, kicsit géles állagú 
Illat: enyhe 
Összetevők: az első három helyen a víz és két hidratáló összetevő (butylene glycol, glicerin) áll. A negyedik helyen viszont már az alkohol figyel. Ezenkívül az Inci elején megtalálhajuk még a sodium hyaluronat-ot de van még benne hibiszkusz kivonat, ricinus olajból előállított vegyület, kollagén, szójabab olaj, gyulladáscsökkentők és ha jól számolom 5 féle peptid. Sajnos a sort illatanyag zárja és egy darab parabén is található. A részletes összetevő listát itt tudod megnézni LINK

Tapasztalat, vélemény:

Tipikus impulzus vásárlás volt, annak minden hátrányával vagyis nem néztem utána az összetevőknek és ahogy fentebb olvasható sajnos nem teljesen tökéletes. A parabént nyugodtan kihagyhatták volna belőle és az illatanyagot se siratnám. A negyedik helyen lévő alkohol egyáltalán nem zavart, nem éreztem, hogy szárítaná a bőrömet. Az 5 különböző peptid jolly joker, még nem találkoztam ilyen termékkel ahol így halmozva lennének. Ha ti igen, akkor légyszi írjátok meg kommentben!
Már egy jó ideje megvan és bár gazdaságos mégsem ezért tartott ki idáig, hanem mert felkenéskor ragacsos állaga van, amit nem szeretek. Igaz ha krémet viszek fel utána akkor ez az érzet megszűnik. A másik ok ami miatt a kezdeti lelkesedésem alább hagyott az, hogy nem láttam igazán semmi szembetűnő hatását. (Akkor még nem tudtam, hogy bizony a peptidek a "Jó munkához idő kell!" szlogent tűzték zászlajukra és minimum 6 hét napi kétszeri használat kell az első fecskék megjelenéséhez. ) Esténként használtam/om egyébként.
Nem hiszem, hogy újra fogom venni. Megpróbálok felkutatni egy másik ehhez hasonló terméket egy kicsivel szebb INCI-vel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...