Electrolux mosó-szárítógép avagy könnyítsd meg az életedet

Unknown | 11/08/2015
Szeretném nektek bemutatni az egyik legjobb barátomat. Ő pedig nem más, mint az Electrolux EWW 1685HDW mosó-szárítógépe.
Nyár elején érkezett hozzánk és nagyon hamar kedvelt és megbecsült része lett családunk mindennapi életének.


Tavaly télen megfogalmazódott bennünk, hogy szükségünk lenne egy szárítógépre, mivel a szobában való teregetésünk hatása egy nem túl bizalomgerjesztő penészfoltocska lett az ablaknál. Nyáron megszabadultunk a nem kívánt vendégtől, viszont tudtuk, hogy az egészségünk érdekében idén télen nem szeretnénk hasonló jelenséggel találkozni.

Elkezdtük nézegetni a szárítógépeket. Gondolkoztunk rajta, hogy kombináltat vagy csak sima szárítógépet vegyünk. A fórumokon mindenki azt ajánlotta, hogy külön kell venni, mert az úgy sokkal jobb de sehol nem találkoztam olyan véleményezővel, aki saját tapasztalatával is alá tudta volna támasztani, hogy miért jobb a külön szárítógép mint a kombinált.

Egy szép nyáreleji napon pedig nagyon úgy tűnt, hogy a veterán mosógépünk rövidesen meg fogja magát adni. Így meggyorsítottuk a keresést és végül az Electrolux EWW 1685HDW kombinált mosó-szárítógép mellett döntöttünk. Szinte minden háztartási nagygépünk AEG vagy Electrolux így a márkaválasztás eleve adott volt. 

Ami a párom számára szimpatikussá tette a gépet, hogy inverter motoros vagyis a csapágyon kívül nincs benne kopó alkatrész. Nekem a gőz funkció, nagy méretű LCD kijelző és a praktikus, könnyen tisztítható mosószer adagoló tetszett. 
Akkor még nem tudtam , hogy mindezek eltörpülnek a legeslegjobb funkció azaz a TimeManager mellett. Én lettem az idők ura és valljuk be napjaink nőjénél, aki dolgozik, gyermeket nevel és ezerfelé rohan egy nap, ez nem elhanyagolható. A gép pontosan kijelzi az adott program idejét (menet közben a hátralévő időt) így a késleltetett indítással megtehetjük azt, hogy mire hazaérünk a munkából a ruhák már frissen, illatosan és megszáradva várjanak bennünket. (Sajnos még vasalni nem vasal és a ruhák sem másznak be összehajtogatva a szekrénybe.) Bár ha már a vasalásnál tartunk az egyik gőzfunkció kb. 15 perc alatt kiveszi a ruhából a gyűrődéseket, így már csak ki kell kapni a gépből és vehetjük is fel vagy ha nagyon gyűrött vagy vastag anyagú a ruha akkor már csak minimálisan kell utána vasalni.
A TimeManager lehetőséget ad a mosás idejének lecsökkentésére vagy kiterjesztésére. Pl. egy 3 órás programidőt 40 percre is állíthatunk ha éppen sietünk és nincs időnk kivárni a gyári beállítás szerinti időt.

Menetközben jöttem rá, hogy aranyat ér a Gyermekzár, ugyanis a kisebbik fiam nagyon élvezi, hogy ha tekergeti középen a nagy navi gombot, akkor az világít vagy az érintőkijelzőt nyomkodva pittyeg. Ez igazán remek játék csak éppen előfordulhat, hogy átállítja a programot.

Soha nem volt eddig szárítógépem, így nem tudom összehasonlítani de a véleményemet el tudom mondani róla. 3 féle szárítási fokozat közül lehet választani: vasaló-, szekrény- és extra száraz. Utóbbit még sosem próbáltam, mert már a szekrényszáraz is tökéletes.  A vasalószáraznál kb. 10 perc alatt tökéletesen megszáradnak a ruhák.
Több helyen olvastam, hogy mivel nincs külön szöszmösz gyűjtője így ezek ráülnek a szárítandó ruhára. Eddig semmi ilyet nem tapasztaltam, viszont erre van külön szöszmösztelenítő tisztító mosás.
És van még egy hatalmas nagy előnye a kombinált gépeknek a különállóakkal szemben: mosás után nem kell átpakolni a nedves ruhát a másik gépbe.

Ismeritek a ruha címkéjén lévő ikonok jelentését? Ha nem olvassátok el EZT.

Nektek van kombinált vagy különálló szárítógépetek? Mi a véleményetek róla?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...