IOPE Bio Essence Intensive Conditioning

Unknown | 8/01/2015
   Nagyon szeretem az IOPE márkát.  Már többször is írtam tesztet a blogon a termékeiről itt és itt. Ez az IOPE egyik legsikeresebb terméke. 2013-ban dobták piacra és már abban az évben Korea legkedveltebb first essence lett.


Ilyen előzmények után nem volt kérdés, hogy én is kipróbálom. Mivel már az üveg vége felé járok, úgy gondoltam időszerű írnom róla.
Tulajdonképpen a nagy sikerű és méregdrága SK-II Facial Treatment Essence dupe-ja. Ez is, mint az SK-II fermentált összetevőket tartalmaz. A fermentáció tulajdonképpen az erjesztés eljárását takarja. Az erjesztéses eljárást az SK-II vezette be a kozmetikai iparba. A legenda szerint észrevették, hogy a szaké gyárban dolgozók keze milyen sima. (Hasonló storyt hallottam a csiganyálkával kapcsolatban is. Tehát ha álomsima kezeket szeretnénk akkor szakés csiganyálkába áztassuk. :) Na mindegy, a lényeg az, hogy jól hangzik.) A fermentáció előnye, hogy így ki lehet váltani a tartósítószerek használatát, jobban beszívódik  bőrbe. Erjesztéssel készül többek között a sör vagy a bor is. Az SK-II és az IOPE termékek is élesztős fermentációjú eljárással készülnek.

   Egy koreai webshopból rendeltem egy szettet, amiben a szérumon (84ml) kívül volt még egy hidratáló krém, vatta a felvitelhez és az essence -ből egy kisebb kiszerelésű darab(18ml).
Az igényes és letisztult külcsín már előrevetíti a belső  értékeket. A kék és az ezüst színek dominálnak a csomagoláson, ami azt hiszem, valódi üveg, amit ezüst színű kupak zár le.


93,7% Bio-redox összetevőt tartalmaz, ami ha minden igaz egy Thioredoxin nevű antioxidáns. Segít megőrizni a bőr kondícióját és sima, ragyogó bőrt biztosít.

Összetevők: Faex, Niaciamide, Glycerolum, Bifida Ferment Lysate, Sodium Hyaluronate, Beta-Glucan, Glycereth-26, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose, Adenosine, Propylene Glycol, Water

Az INCI első helyén a faex egy fermentált összetevőáll, ami hasonló az SK-II-ben található saccharomyces lysate-hez. Azt hiszem ez lehet az a 93,7% Bio-redox.
A második helyen a B3 vitamin áll, ami kiváló hidratáló hatással rendelkezik, jó a pigmentfoltok ellen is, valamint mivel serkenti a kollagéntermelést így hatásos a bőröregedés ellen. Sejtkommunikáló hatóanyag és a pattanásos bőr számára valóságos áldás.
A bifida ferment lysate egy probiotikus baktérium, ami segíti az érzékeny bőrt védőrétegének regenerálásában és ellenállóbbá válásában.
A sodium hyaluronát a hialuronsav só formája, amely képes beszívni  vizet a bőrbe, amely által az kisimultabb lesz vagyis ideális bajtárs a ráncokkal való csatában.
Beta-Glucan egy természetes anyag, amit ki lehet nyerni pl élesztőből, zabból, hínárból, amelynek antioxidáns és gyulladáscsökkentő, hidratáló és ránctalanító hatása van. A Glycereth-26 egy emollient anyag vagyis nem engedni megszökni a nedvességet a bőrből.
Phenoxyethanol a kozmetikumokban használt egyik leggyakoribb tartósítószer. Kevéssé irritáló és érdekesség, hogy bár többségében mesterségesen állítják elő, megtalálható a természetben is. A zöld tea is tartalmazza.
Hydroxyethylcelluloset cellulózból  nyerik ki, nem irritatív anyag, sűrítésre használják.
Az adenosine egy erőteljes gyulladáscsökkentő, öregedésgátló anyag. A propylene glycol hidratáló hatással rendelkezik, képes megkötni a vizet.

Tulajdonképpen az egész termék tele van antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású anyagokkal, vitaminnal. Így nem is csoda, hogy minden bőrtípus számára ajánlott a használata. Az IOPE azt ígéri, hogy már 3 nap használat után látható lesz a változás.



   Az arcápolási rutinom szürkebarátja ő. Bár nagyon szeretem használni de sosem alkalmaztam egyedül, így nem is szembesültem avval, mit tud ő egyedül valójában. Aztán egyik nap sietnem kellett és arctisztítás, tonizálás után csak ezt tettem fel és megdöbbenve tapasztaltam, hogy kisebbnek látszanak a pórusaim és nem is kívánt a bőröm további krémeket. Hidratált volt, nem húzódott és ez kitartott estig.
A nagy könyv szerint 3ml/alkalom mennyiséget kellene használni belőle, amit tonik után kell felvinni a bőrre vattapamaccsal. A sorrendet betartom de én csak a tenyerembe löttyintek belőle, valószínűleg jóval kevesebbet mint 3ml, és úgy viszem fel az arcomra. Vízszerű anyag, nincs illata. Hamar beszívódik, nem hagy maga után semmiféle zsíros, nehézkes vagy fénylő érzetet.

   Bár az SK-II Facial Treatment Essence-nél sokkal olcsóbb de sajnos így is elég drága. Egy 84ml kiszerelés az eBay-en 33.10 USD-tól kezdődik.
Hasonló termékek:

  • SK-II Facial Treatment Essence
  • Missha The First Time Ttreatment Essence
  • Innisfree Soybean Energy Essence
  • Tonymoly Intense Care Galactomyces
  • Su:m37 Secret Programming Essence
  • Nature Republic The First Essence
  • Hera Cell Essence
  • The Face Shop Smim Fermentation Concentrate Total Treatment




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...