Mit vegyek fel esküvőre?

Unknown | 7/14/2015
   A nyár dömping szezonnak számít az esküvők tekintetében. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy meghívást kaptunk egyre, akkor a meghívó átvétele után az ember lányának agya egyből elkezd kattogni, hogy mit is kellene felvenni.



Természetesen tisztában vagyunk az alapvető dolgokkal:
- nem lehet fehéret viselni, az a menyasszony színe
- nem lehetünk feketében, az a gyász színe
- nem hordhatunk pirosat a menyecske ruha miatt
- ne legyen túl kihívó vagy díszes a ruhánk, a figyelemnek nem ránk hanem az arára kell irányulnia.

Egyszerű fazonú hosszú kék ruha, arany kiegészítőkkel.
   Jó választás lehet a kék szín, amelynek sötétebb árnyalata jó alternatívája lehet a feketének.
Finom és elegáns hatást érhetünk el egy púder színű ruhával vagy pasztell árnyalatokkal. Ha világosabb színű ruhát szeretnénk pl. mint a lenti képen, kérdezzünk rá, hogy a menyasszony fehéret fog-e viselni, A dinamikusabbak nyugodtan felvehetnek élénkebb színű ruhákat. Nem nyúlhatunk mellé ha a cipőnk, a ruhánk és a kiegészítők ugyanolyan színűek vagy hasonló árnyalatúak. Ha nem szeretjük a tone-in-tonet akkor a kiegészítőink lehetnek más színűek de háromnál több szín akkor se legyen rajtunk.
A színen kívül fontos még a ruha fazonja és anyaga is. Érdemes tisztában lennünk a testalkatunkkal és avval harmonizáló fazonú ruhát választani. Akármennyire is csinosak vagyunk ez alkalommal kerüljük a "mindentakiraktba" ruhákat. Ez nem a mi nagy napunk, hanem a menyasszonyé, ne mi legyünk a rivalda fényben.
Nyáron általában nagyon meleg van, így kerülendő a műszálas ruha, főleg ha szűk fazonú.
Cipő: a magas sarkú szépen formázza a lábunkat de nem biztos, hogy egész este ebben szeretnénk lenni, főleg ha hajnalig tartó tánc is várható. Tegyünk oda egy kényelmesebb cipőt is illetve sebtapaszt.
Kiegészítőknél érdemes megemlíteni, hogy ha templomi esküvő is várható és a ruhánk szabadon hagyja a vállunkat akkor egy stólát vagy kicsi kabátkát készítsünk oda, estére is jól jöhet.

Pasztell színekben
   A megfelelő ruha megtalálására ne egy napot szánjunk, lehet már az első boltban találunk olyat, ami tetszik de lehet a harmadikban vagy a negyedikben még jobb vár minket vagy jobb áron. Ha lehet vigyük el valamelyik családtagunkat vagy barátnőnket, aki őszintén elmondja a véleményét. Sokat segít a későbbi döntésben ha lefényképezzük magunkat a felpróbált darabban. Személyes tapasztalatom, hogy ritka kivételektől eltekintve, akár valóban jól áll a ruha, akár nem az eladó szerint biztosan ragyogóan festesz benne.
És ha végre meg van a tökéletes ruha nincs más dolgod, mint élvezni az esküvőt. :)

2 megjegyzés:

  1. Kár, hogy az esküvőkre érkező hölgyek fele általában feketében van, és sokszor látni prostinak öltözöttet is sajna

    VálaszTörlés
  2. Minél idősebb leszek, annál inkább úgy gondolom, hogy nem kell mindent kitennünk a kirakatba, akármilyen csinosak is vagyunk. Akár tetszik akár nem egy idegen a külsőnk alapján ítél meg bennünket. Ha nőként, hölgyként öltözöl úgy is bánnak veled. Legalábbis ez a személyes tapasztalatom. Igaz, mivel a tinédzser éveim a rocker korszakomban értek, sok mindent nem villogtattam. A bőr bakancs, farmer, fekete póló nem az a cucc, amitől beindul a férfiak fantáziája. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...