Teszt: Secret Key Starting Treatment Essence Limited Rose Edition

Unknown | 7/27/2016


A japán SK-II ikonikus, és mint olyan meglehetősen borsos árú Facial Treatment Essence-nek sikere láttán hirtelen a többi márka is kihozta saját verzióját.
Az eredeti verzió újítása a fermentált szaké összetevő volt. A  történet szerint az 1970-es években megfigyelték, hogy a szaké készítő üzemekben dolgozók keze milyen sima míg az arcuk már közel sem nyújtotta ugyanazt a hatást. (Nekem ez egy jól hangzó marketinges mese, hiszen a rizsbor megjelenését i.sz. 710-794 közé teszik a kutatók. Nehezen hiszem el, hogy 1200 év kellett ehhez a megfigyeléshez.)
Mindenesetre valóban hatásos lehet a dolog, mert az SK-II őrület végigsöpört a tehetősebb női vásárlórétegen és a fermentált összetevők nagyon népszerű kozmetikai összetevőnek számítanak.

Korábban már két hasonló jellegű terméket is kipróbáltam:
- Missha  The First Treatment Essence
- IOPE Bio Essence TESZT
+1 ugyan nem essence de az INCI első helyén itt is a galactomyces áll: Purebess Galactomyces 80 Eye Cream TESZT

De nézzük jelenlegi alanyunkat a Secret Key Treatment Essence Rose editiont!



Csomagolás:
Fényes, fehér papírdobozban érkezik meg hozzánk, amelyre arany színnel rózsákat rajzoltak utalva, hogy ez nem a normál verzió. A csomagoláson egyébként angolul is megtalálhatjuk a szükséges információkat.

Ha kibontjuk valóban egy luxus kinézetű terméket vehetünk a kezünkbe. Masszív üveg arany rózsákkal és arany kupak adja az elegancia érzetet.
A termék kiöntőnyílásának van egy kis kupakja, aminek pedig egy pici szára  van, hogy könnyebben ki lehessen húzni, így utazáskor sem kell félni, hogy esetleg beleborul a táskába.
Egy szó mint száz, csomagolás: 5/5.




Termék:

150 ml-es. Színtelen, vízszerű állaga van. Nincs benne illatanyag de nagyon enyhe, kellemes virágillata van, amit használat közben szinte nem is lehet érezni.
Eddig mindkét általam próbált essence-nek hasonló állaga volt.
A nevében lévő first szó arra utal, hogy arcmosás után rögtön ez legyen a következő lépés.
Minden bőrtípusra ajánlott, még az érzékeny bőrűek is használhatják.
Az ígéretek között találhatjuk a ráncokkal való harcot, a bőr rugalmasabbá tételét és világosítását, mérsékli a zsírosodását.
Ára: 3900 forinttól kapható az Ebayen.
(Ez az ár elég korrektnek mondható mert jelenleg a Missha hasonló kiszerelésű terméke 7450.-, az IOPE 84ml-es 10.200.- a 168ml 14.220.-., a COSRX Galactomyces White Power Essence 100ml 5680.-)
5/5

Összetevők:
Tulajdonképpen az INCI-jére figyeltem fel legelőször. Csak 9! összetevője van. Nincsen benne semmi irritáló.

Első helyen a fermentált összetevő található. A niacinamide vagyis B3 vitamin hidratálja a bőrt, serkenti a kollagéntermelést, jó a pattanásos bőrre, a pigmentfoltok ellen valamint sejtkommunikáló anyag is. A glicerin vízmegkötő anyag, segít a bőr mélyebb rétegeiből a felszínre juttatni a vizet. A grapefuit kivonatnak bőrösszehúzó és tonizáló hatást tulajdonítanak. A százlevelű rózsa virágából származó hatóanyagnak gyulladáscsökkentő, szövetösszehúzó, antibakteriális hatása van. Az adenosine eredetileg is megtalálható a bőrünkben, irritáció hatására megemelkedik a mennyisége. Feladata megvédeni a bőrt a károsodástól. Állati sebeken alkalmazva nagy mértékben elősegítette a gyors gyógyulást.
5/5


Használat:

Arcmosás után egy kis mennyiséget a tenyerünkbe öntünk és finoman beütögetjük a bőrbe.
Az intenzívebb ápolás érdekében vattára is tehetjük, amit néhány percig az arcon hagyunk.
Ha a pórusainkat szeretnénk egy kicsit kisebbé varázsolni akkor a lehűtött esszenciát tegyük vattára majd finoman ütögessük be a bőrbe.



Vélemény:

Naponta kétszer használom reggel és este körülbelül két hónapja. Az üveg 40-45% még mindig megvan. Tehát lassan fogy.
Semmiféle allergiás reakciót nem tapasztaltam használata során.
Az a bajom ezekkel a fermentált esszenciákkal, hogy igazán látványos javulást nem érzékelek használatuk során. Ez inkább csak egy kiegészítő lépés. Hidratálása önmagában nem elég, a bőröm zsírosodására nem igazán hat, főleg ebben a melegben. Fehérítésről megint nem tudok beszámolni. Van egy régi pattanásnyom, elszíneződés az arcomon, ami makacsul kitart mellettem, sajnos nem  vettem észre, hogy bármiféle hatása lenne rá.
Viszont kiindulva az imádott szemkrémemből valószínűleg a ráncosabb, érettebb bőrön feltűnőbb lehet a hatása.
3/5


Összegzés:

Egy elegáns csomagolású, szép összetevőjű, jó ár-érték arányú termék, amivel belecsempészhetjük a mindennapi arcápolási rutinunkba a távol-keleten nagyon népszerű galactomycest is. Bőrtípustól függetlenül bárki kipróbálhatja.

18/20.


4 megjegyzés:

  1. Kedves Annabella!

    Régóta követem a blogod, s eddig még nem kommenteltem, de pont idejét érzem, hogy írjak, és elmondjam, mennyire szeretlek olvasni.:) Talán 2-3 hónapja vetődtem ide először, amikor is koreai termékekről olvasgattam. Már lassan 10 éve rajongom Dél-Koreáért magáért, illetve a szépségiparáért is külön pár éve.:) Nagy örömmel olvastam a tudósításaid a Benton termékekről, illetve a galactomyces kapcsán régóta nézegettem a Purebess szemkörnyékápolóját, így igazi hurrá érzésem volt, amikor megláttam, hogy véleményezed, így végül a Te írásod adott löketet, hogy megrendeljem, ha már ezer éve kerülgettem.:) Egy szó, mint száz, köszönöm az írásaid, a sok beauty blog között a tiéd az egyik kedvencem a részletessége, és egyedi bája miatt.:)

    További sok sikert, és vissza-visszatérek majd olvasni Téged.:)

    A már nem zugolvasód:
    Avrile

    VálaszTörlés
  2. Szia Avrile!

    Nagyon örülök, hogy most már nem vagy zugolvasó. :D
    Köszönöm szépen a kedves szavaidat, nagy örömet szereztél velük.
    Majd írd meg, hogy neked mennyire vált be a Purebess krém. Nekem már nagyon kevés van benne és éppen azon tanakodom, hogy újrarendeljem-e, mert nagyon szeretem vagy engedjek a kíváncsiságomnak és próbáljak ki másikat.

    Legyen szép napod!
    Annabella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Annabella!

      Örülök, hogy sikerült örömöt okozni...:) A blogod mellett a FB-od is követem, s ahogy megláttam, hogy kitetted a kommentem, úgy megörültem, hogy örülsz.^^ Szóval mindkettőnknek szép lett így a napja!:) A Purebess kapcsán mindenképp írok majd, hogy mit tapasztaltam, ha már te löktél be a rendelés gödrébe.:D:D:D Amúgy szemkörnyékápolót még nem próbáltam Koreából, sőt, ami azt illeti, az első ilyen termékem is kb. azelőtt vettem meg, hogy a Purebess-re rátaláltam egy online lelőhelyen, s elkezdett birizgálni. Tudom, tudom, 27 évesen illett volna korábban is beszerezni egyet, de valahogy kimaradt a dolog. Jelenleg is azt használom, amivel indítottam az ismerkedést, ez pedig egy eszement olcsó, de nagyon szép összetevős kis kence a Rival de Looptól, ami szőlőolajat és E-vitamint is tartalmaz, ráadásul valami 800 Ft volt.:) (http://kremmania.hu/kremek/rival-de-loop-revital-q10-szemkornyek-apolo-krem) Ha épp elfogyóban lenne a használt verziód, és lassan jön meg egy online társ, akkor ajánlom jó szívvel, mert szép az INCI-je, és bár ránctalanítást én annyira nem tapasztalok, azt igen, hogy abszolút nem táskás a szemem már, és a karikák is el-eltűntek.:) Szóval ezen a RDL krémecskén felbuzdulva keresgettem, s találtam a Purebess-re és rád.:) Remélem, nekem is be fog válni majd.:)

      Elnézést a hosszas szócséplésért.:)
      Szép, napsütéses napokat kívánok!:)

      Avile

      Törlés
    2. Szia Avrile!

      Így lett a legtökéletesebb, mindkettőnknek jó napja lett tőle. :)
      Köszönöm a szemkrém ajánlást. Nem ismertem de valóban szép INCI-je van. Az jutott eszembe, hogy lehet érdemes lenne a két krémet összekeverni és akkor lenne egy ütős kis fermentált összetevős, vitaminokkal dúsított szemkrém belőle.
      Remélem te is úgy megszereted a Purebess-t mint én bár ahogyan írtam nem egyik pillanatról a másikra látszott a hatása.

      Örülök, hogy követsz a Fb-on is. Augusztus végére tervezek egy nyereményjátékot csak még ki kell gondolnom egész pontosan a részleteit, mivel még eddig nem volt nálam.

      Legyen csodás napod!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...