Dr. Copeland 10+5 lépése a ragyogó bőrhöz

Unknown | 4/12/2016
Eredetileg könyvajánlót akartam írni Dr. Michelle Copeland amerikai plasztikai sebész által írt Lehetsz még szebb című könyvéről. Az első lépéseket a tudatosabb bőrápolás felé ez a könyv és a Krémmánia adta meg a számomra. De mit is lehetne írni egy olyan könyvről, aminek szinte minden oldalán található egy hasznos információ morzsa vagy egy-egy valós történet bőrhibákkal küzdő emberekről.
A végén úgy döntöttem, hogy inkább kiemelem a könyv legfőbb mondanivalóját bár ez nyilván nem fedi le teljes művet sőt kifejezetten ajánlom elolvasását. A hámlasztásnál például kitér arra, hogy kemoterápia után lehet-e hámlasztani, hogy mit csináljanak azok, akik rosaceával küzdenek, jó-e ha az arclemosónk dörzsölő szemcséket tartalmaz.

De lássuk mi az a néhány egyszerű dolog, amit megtehetünk bőrünk érdekében.

Az egészséges bőr 10 parancsolata:

 1. Mindig használj fényvédőt!
 2. Mosd meg az arcod legalább naponta egyszer!
 3. Ne tedd ki magad szélsőséges körülményeknek pl. túlzott UV sugárzás vagy evés-ivás, se pedig a vízhőmérséklet gyors változásának!
 4. Ne csak az arcod bőrét ápold hanem a tested többi részét is!
 5. Tanuld meg a a helyes hámlasztást és alkalmazd!
 6. Táplálkozz egészségesen és igyál sok vizet!
 7. Minden nap fogyassz antioxidánsokat (pl.: C-vitamin, E-vitamin, zöld tea)!
 8. Használj minden nap pigmentcsökkentő terméket!
 9. Használj minden nap öregedésgátló krémet és szérumot!
10. Ne dohányozz!

A fent felsorolt 10 lépés hozzásegíthet mindenkit az egészségesebb bőrhöz. Ha esetleg nem megy egyszerre mind a 10 az sem baj. Akkor csak csinálj annyit belőle, amennyit rendszeresen el tudsz végezni. Később majd be lehet illeszteni egy egy újabb lépést. A hangsúly a rendszerességen van.

Ha tényleg ragyogó bőrt szeretnél, akkor ehhez a 10 lépéshez csapj hozz még 5-t! A legjobb ha naponta kétszer meg is ismétled őket. :)

+1 Tisztítás: Ez az alaplépés hiszen több milliónyi baci él a bőrünkön. Célszerű kerülni a különböző kefék, szivacsok használatát. Egyrészt felsérthetik a bőrt, másrészt a meleg, párás fürdőszobában könnyebben megtelepednek rajtuk a bacik és a gombák és kis szeretné velük végigdörzsölni magát? Viszont kifejezetten jót teszel az arcoddal ha a tisztítás során megmasszírozod egy kicsit. Használj utána tonikot de kerüld azokat, amelyekben alkohol van! A doktornőnél tiltólistás a varázsmogyoró is.

+2 Hámlasztás: Ha már tiszta és tonizált az arcod, jöhet a hámlasztás. Enyhe kémiai hámlasztókat naponta 1-2x is lehet alkalmazni, míg a fizikait elég hetente 1-2x.

+3 Aktiválás vagyis szérumok használata: Jöhetnek az antioxidánsok és az öregedésgátló termékek. A szuper az lenne ha nem csak az arcra hanem a nyakra, mellkasra és kézre is jutna belőlük.

+4 Hidratálás: A hidratálókat két nagy csoportra lehet osztani a humektánsokra és a lubrikánsokra. Az előbbiek a levegőből jutnak nedvességhez és azt juttatják el az epidermiszbe, ilyen például a hialuronsav. Célszerű a hidratáló felvitele után egy kis vizet permetezni az arcunkra. A lubrikánsok a bőrünkben lévő víz távozását gátolják meg. Védőréteget képeznek a bőrön.
Néhány hidratáló negatív hatással is lehet a bőrre. Ilyen például a lanolin, ami irritálhatja a bőrt vagy a kókuszolaj és ásványi olajok amik eltömhetik a pórusokat, a mogyoróolaj az arra allergiásoknál, vagy a szilikon és egyéb fajtái pl. dimetikon szintén eltömhetik a pórusokat.

+5 Védelem: Igen, igen a fényvédők. Hadd idézzem szó szerint dr. Copeland-et "Az ifjúság forrása nem különleges, és megtalálni sem nehéz; ott figyel a sarki bolt polcain: ő a naptej. A napnak való kitettség, ellentétben a genetikus kóddal, szabályozható, és az egyik legfontosabb tényezője annak, hogyan változik a külsőnk az évek során."

Sajnos úgy látom már nem kapható a könyv. De könyvtárban, antikváriumban biztosan fellelhető még.
Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2010
Ára: 2690.-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...