Kedvenc fényvédőim arcra

Unknown | 6/22/2015
Azt hiszem, aki egy cseppet is törődik a bőrével, annak nem újdonság, hogy azonkívül, hogy minden jóval kényeztetjük a bőrünket legalább ilyen fontos a rendszeres fényvédőhasználat egész évben.
Ha az okozott károk egyből jelentkeznének és nem évek múlva, akkor nem lenne ennyire méltatlanul elhanyagolva a bőrvédelemnek ez a része.





Szerencsére, egyre több helyen lehet hallani a fényvédelem fontosságáról, de még most is ha bemegyünk egy drogériába a kínálat nagyon nagy részét a testre való naptejek teszik ki. Arcra kifejlesztett nem sok van.Ráadásul elég érzékeny a bőröm, ezért arcra csak fizikai fényvédők jöhetnek szóba. Így gyakorlatilag teljes kínálata kilőve. Persze ha nagyon akarnám, vehetnék kisgyermekeknek való naptejet de azokkal az a tapasztalatom, hogy sajnos nem csak felkenés után, hanem később is úgy néz ki az ember arca, mintha meszet kent volna magára. Ráadásul sűrű az állaguk, nehéz őket elkenni.
Mindezek után másfelé kellett keresgélnem.

A három grácia :)


Jelenleg 3 különböző arcra való fizikai fényvédőm van. Mind a hármat nagyon szeretem és tudom ajánlani.Mindegyik színezett ugyanakkor eldolgozás után nem látszik az arcunkon, nem ad plusz fedést (a Clinique Even Better kapható színtelen változatban is). Az egyetlen hátrányuk az áruk. :(

Clinique Even Better Dark Spot Defense Spf 45 30ml
Clinique City Block Sheer Oil-free Daily Face Protector Spf 25 40ml
Paula's Choice RESIST Super-Light Wrinkle Defense Spf 30 60ml (1,5ml minta kapható belőle)

Lentről fel: Even Better, City Block, PC Resist Super-Light 

Általában a City Blockot használom, amiben található nátrium hialuronát, E és C vitamin, gyulladáscsökkentő. Használat előtt fel kell rázni, különben hajlamos rá, hogy valami olajszerű anyag jöjjön ki belőle elsőként, bár olajmentes termékről van szó.

Az Even Betternek van a 3 közül a legnagyobb SPF száma. Nyaraláshoz vettem. Tökéletesen teljesítette a feladatát. Több napon keresztül reggeltől estig a tűző napon rohangáltam és semmi nem látszott meg mindebből az arcomon. Nekem a színtelen verziója van meg, gondolva arra, hogy így talán a párom is hagyja, hogy bekenjem vele. A termék nem tartalmaz a magas fényvédőfaktoron kívül egyéb, a bőr számára hasznos anyagokat. Használat előtt szintén fel kell rázni. A flakonban található valami kisebb tárgy, szerintem olyasmi, mint a körömlakkoknál a golyók, ami segíti, hogy még homogénebb legyen.

A Paula's Choice termékekkel egyenlőre csak minta formájában ismerkedem de nagyon szimpatikus a márka és az a tudatosság, ahogy a termékeik összetevőire figyelnek. A PC fényvédői közül ez vezeti a slágerlistát. Könnyű, jól eldolgozható. Szintén található benne E és C vitamin, gyulladáscsökkentő és gránátalma kivonat, ami kiváló antioxidáns. Ezt a fényvédőt csak az internetről tudjátok megrendelni innen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...