10 ötlet, hogy jobban hízzon a malacperselyünk

Unknown | 10/14/2015

Egyszer már érintettem a spórolás témáját a  Spóroljunk karácsonyra posztban, ami még mindig időszerű.
Most átgondoltam, mik azok az apró trükkök, amiket alkalmazhatunk a mindennapokban és segítenek, hogy több maradjon a malacperselyünkben.
 
1. Adjuk el felesleges holmijainkat! - nem is gondolnánk, hogy az általunk megunt, felesleges vagy értéktelennek tűnő dolog más szemében igen értékes és vonzó lehet. Kedvenc példám erre: az Ebay-en láttam, hogy egy régi demizsont, amiből elég sokat láttam a nagyszüleimnél, de szerintem még a szüleimnél is fellelhető, kb. 70.000.-ért!!! kínáltak az antikvitás részen. Az egyetlen különbség, hogy abban bort a mieinkben pedig pálinkát tartottak anno. :) De ha nincs demizsonunk akkor se keseredjünk el. Biztos vannak megunt, kinőtt, kihízott-kifogyott ruháink, könyveink, ékszereink, kenceficéink (csak ha nem járt le a szavatossági idő!), amit jobban kedvelnénk ha pár forint képében látnánk őket a számlánkon. 
Tipp #1: ha feltesszük eladni, fontos, hogy jó képet készítsünk róla. Egy jól sikerült fotó már fél siker.                                                                                                                        
Tipp #2: érdemes lemérni a termék súlyát és a Magyar Posta honlapján tájékozódni az aktuális tarifákról. Számoljuk bele a boríték súlyát (és árát) is, különösen ha csak nagyobb légpárnásba fér bele.
Tényleg megérne 70.000.-?
Forrás: vinopedia.hu 
2. Saját márkás termékek - érdemes az üzletek saját márkás termékeit is nézegetni, hiszen sokszor két terméknek ugyanaz a gyártója csak az egyiken ez nagy betűvel szerepel, a másikon pedig kicsivel vagy meg sem jelenik. Sokszor igen jó minőségű dolgokat lehet kifogni.
                       
3. Figyeljük az akciókat! - sokszor ki lehet fogni olyan akciót, ha figyelmesek és türelmesek vagyunk, ahol  olcsóbban megkaphatjuk az áhított terméket. Ilyen pl. a szezonvégi kiárusítás vagy egy-egy márka termékeinek korlátozott ideig tartó leértékelése.
                                          
4. Vessük össze az árakat! - igencsak jelentős eltéréseket tapasztalhatunk ha nyitott szemmel járunk. Ne hagyjuk ki az összehasonlításból a webshopokat sem.                                             
Tipp: mindig figyeljünk oda ha a netről vásárolunk, hogy van-e postaköltség  

5. Legyünk hűségesek! - nagyon sok üzlet árkedvezményekkel jutalmazza visszatérő vásárlóit. Érdemes ezeket kihasználni, sőt ha lehet halmozni őket. Pl. egy eleve akciós terméknél még pluszban élni a törzsvásárlói kedvezményünkkel.                                                                     
Tipp: ha tudod, hogy az adott boltban a rokonod, barátod kedvezményre jogosult, kérd el tőle a kártyáját. Ha a vásárlás után pontokat kap így még ő is jól jár.

 6. Licitáljunk! - pl. az Ebay-en egy-egy aukció során jelentősen olcsóbban meg lehet szerezni a kívánt terméket, mint ha fixárasan megvásárolnánk.

7. Valóban kell? - Mielőtt megvennél valamit gondold át alaposan, tényleg szükséged van rá? Amikor kezembe kerül egy katalógus mindig kiírom, hogy mi az ami tetszik és szeretném, plusz az árát. Ezután kiszámolom a végösszeget és kisebb fajta sokkot kapok tőle. Jön a szelektálás, kihúzni, azt ami hirtelen még sem olyan fontos. Újabb kalkulálás, ez még így is sok. Újabb szelektálás, aztán elgondolkodom, ha eddig annyi mindent kihúztam, amiket első felindulásomban még feltétlen meg akartam venni, akkor ez a maradék maradéka is biztos, hogy olyan fontos? A másik kérdés, amit fel szoktam tenni magamnak: Ezt vegyem meg vagy tegyem félre az árát és később vegyem meg a másikat, ami ugyan jóval drágább de jobban is szeretném? (Most jut eszembe, lehet ilyenkor kellene gyorsan a malacperselybe tenni az árát.) Gyakran a szelektálásom eredménye, hogy mindent kihúzok. :D
                                                              
8. Használjuk el ami van! - ahelyett, hogy megvennénk egy X-dik ugyanavval a funkcióval bíró dolgot pl. rúzs, krém használjuk el, ami van és csak utána vásároljunk újat. Pl. megvannak sminkben a preferált színeim és ha jobban szétnézek a cuccaim között bizony egy-egy színből több hasonló darab is van.    
                                                                                                 
9. Alakítsd át! - ha a megunt ruháidat nem akarod eladni, akkor tedd félre és szervezz belőle a barátnőiddel ruhacserét vagy próbáld meg átalakítani. Egy csomó jó ötletet lehet  találni a neten hozzá.
Tipp: Először egy lestrapált darabon próbáld ki az új technikákat. 
                                                                                                             
10. Csináld magad! - ugyanaz, mint feljebb. Ahelyett, hogy megvennél valamit, próbáld meg saját magad elkészíteni. Azért célszerű felmérni, hogy mennyi hozzávaló szükséges és mi van meg belőle. Lehet ha mindent megveszünk (ilyen festék, olyan lánc, amolyan ecset etc.) drágább, mintha készén vásárolnánk meg. Viszont kiváló időtöltés. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...