Spóroljunk karácsonyra

Unknown | 6/29/2015
Nem, nem őrültem meg. Tudom, hogy még szinte előttünk az egész nyár és nagyon messze a karácsony, mégis azt hiszem, hogy saját magunknak könnyíthetjük meg a dolgunkat ha időben elkezdünk felkészülni rá.
Hogy hogyan?





Kezdjünk el takarékoskodni!

Még év elején fellelhető volt a Facebookon egy táblázat, amely dokumentálta, hogy mennyit tudunk félretenni ha az év első héttől az utolsó mindig bedobunk a malacperselybe egy keveset. Az alap 50 forint volt, ami hetente emelkedett ugyanennyivel. Tehát ez 1. héten 50.- a 2.-on már 100.-, a 3.-on 150.- és a legutolsó 53. héten 2650 forint. Így összegyűjthetünk vele 71.550 forintot, ami már meg is oldhatja a karácsonyi problémák egy részét. (Pontosítok karácsony az 52. héten van így 68.900 forint gyűlik addig össze.)
Jelenleg a  27. héten vagyunk így eddig 17.550 forint lenne a perselyünkben ha időben elkezdtünk volna félretenni és a héten 1350-et tennénk még hozzá.
Tehát arra buzdítok mindenkit, hogy kezdjük el most, akár visszamenőleg is be lehet dobni, lehet nagyobb összeggel pl 50 forint helyett 100 forinttal növeljük hetente az összeget de lehet egy állandó is pl. 1000 forint/hét, a lényeg a rendszeresség.
Még egy fontos dolog: Ne nyúljunk idő előtt a félretett pénzhez! Néha nehezebb megállni, mint hinnénk.

Kezdjük el már most megvenni az ajándékokat!

Hol van az megírva, hogy csak decemberben lehet ajándékot vásárolni? Ha már most is látunk olyan dolgokat, amiről tudjuk, hogy a másik szeretné, örülne neki de valószínűsíthető, hogy nem fogja megvenni magának, vegyük meg most. (Nekem például, nagyon szép könyvet sikerült kifognom akciósan, egy ajándék kipipálva.)
Avval, hogy hamarabb megvásároljuk az ajándékot nem csak attól tehermentesítjük magunkat, hogy egyszerre kelljen kiadni sok pénzt decemberben de a stressztől is, hogy a tömegben nyomakodva válogassunk.

Figyeljünk!

Érdemes egész évben odafigyelnünk a szeretteinkre. Sokszor egy-egy beszélgetés alkalmával is szóba kerülhet, hogy mi tetszik az illetőnek, mit szeretne, minek örülne. Ilyenkor célszerű, amíg el nem felejtjük, leírni ezeket az ötleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...